Myrhuset Service är medlem i SweBoat - båtbranschens riksförbund

 • Ett tryggt båtägande

  Som båtägare vill du känna trygghet när du är på sjön. På samma sätt vill du givetvis känna trygghet när det gäller köp av tjänster till båten, motorn eller utrustningen.

  Flicka i båt     Kille i båt som nyss badat
  Fotograf: Sweboat                                                       Fotograf: Erik Leonsson

 • Att bli medlem

  Som medlem i Sweboat står vi för kunskap, kvalitet och trygghet till dig som kund. De bästa och mest pålitliga företagen i båtbranschen har godkänts som medlemmar i SweBoat. Det innebär att vår verksamhet möter upp det grundläggande kravet på seriositet. Som medlem ska man nämligen följa konsumentlagarna, ha en ansvarsförsäkring och en miljöpolicy. Är man båtförsäljare intygar man dessutom att de båtar som säljs är CE-märkta och varudeklarerade - om de är begagnade.

  Allt för att du ska ha ett tryggt båtägande!

 • Varför Sweboat

  Sweboat arbetar aktivt med bl a marknadsföring, EU-frågor, skatte- och miljöfrågor och representerar branschen i till exempel Allmänna Reklamationsnämnden, Sjösäkerhetsrådet och i standardiseringsfrågor.

  De producerar och sammanställer statistik över import och export av båtar och motorer. De är medarrangörer av de två stora båtmässorna i Stockholm och Göteborg. De arrangerar årligen två flytande båtmässor - Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg - samt en svensk paviljong på METS Trade i Amsterdam.

 • Vad är Sweboat

  • Sweboat är en paraplyorganisation för åtta grupperingar inom olika områden av båtindustrin. De grupper som ingår i Sweboat är; Båttillverkarna, Marinmotorgruppen, Tillbehörsgruppen, Marinhandlarna, Svenska Varvsföreningen, Finans och Försäkringsgruppen, Utbildning och Organisationer samt Svenska Bryggleverantörers Förening. Utöver dessa finns även Allmänna gruppen och personliga medlemmar.

   Motorbåt på väg ut i fjärden    Fiskare får napp Fotograf: Sweboat                                                       Fotograf: Erik Leonsson


 • Sweboats guide

  Jag ville köpa båt men hade svårt att ta ställning till alla de olika båtmärken som fanns ute på marknaden. Då fick jag oväntad hjälp av Sweboats guide - jag hittade ganska snabbt den båttyp som passade min familjs behov, plånbok och förväntningar på båtliv." Oskar, 35 år